Eğitim

Türkiye'nin eğitim vizyonu Ankara'da şekilleniyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’nin eğitim vizyonunu şekillendiren “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin uygulanma sürecini değerlendirmek ve modelin etkinliğini daha derinlemesine analiz etmek amacıyla Uluslararası Eğitim Kongresi düzenliyor.

3-4 Haziran 2025 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek kongre, yerli ve yabancı eğitimcileri, akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirecek.

Kongreye Katılım Geniş Katılımcı Profiliyle Gerçekleşecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bu önemli organizasyonun Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin etkilerini çok yönlü olarak ele alacağını vurguladı. Bakan Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin uygulama sürecinin sonuçlarını analiz etmek, modelin etkinliğini değerlendirerek öğretmenler ve öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla 3-4 Haziran 2025 tarihlerinde Ankara'da "Uluslararası Eğitim Kongresi" gerçekleştireceğiz. Kongreye, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışı kurumlarda görev yapan tüm öğretmenler, yöneticiler ve ulusal/uluslararası üniversitelerde görev yapan akademisyenler ve tüm araştırmacılar başvuru yapabilecekler. Kongre başvuruları, 7-21 Nisan 2025 tarihleri arasında http://egitimkongre.meb.gov.tr üzerinden yapılacaktır. Öğretmenlerimizi ve tüm araştırmacılarımızı kongreye başvurmaya davet ediyoruz.''

Kongre Başvuruları 7-21 Nisan Arasında

Yurt içi ve yurt dışındaki MEB’e bağlı kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası üniversitelerde görev yapan akademisyenler ile bağımsız araştırmacılar da kongreye bildiriyle katılım başvurusu yapabilecek. Başvurular, 7-21 Nisan 2025 tarihleri arasında egitimkongre.meb.gov.tr adresinden alınacak.

Akademik Bir Platformda Maarif Modeli Tartışılacak

Kongre, eğitim politikalarıyla ilgilenen tüm tarafları aynı çatı altında toplayarak, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda geliştirilen yeni eğitim modelinin bilimsel zeminde değerlendirilmesine imkân tanıyacak. Kongrede sunulacak bildiriler, modelin öğretim programları, öğrenci gelişimi, öğretmen eğitimi, ölçme-değerlendirme ve dijitalleşme boyutlarında nasıl etkiler yarattığını ortaya koyacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözlerini “Tüm öğretmenlerimizi ve araştırmacıları bu önemli akademik buluşmaya katkı sunmaya davet ediyorum” çağrısıyla tamamladı.